Hoe weet je of studeren in het buitenland echt iets voor jou is?

Elk jaar zijn er duizenden scholieren die ervoor kiezen om een high school jaar in het buitenland te volgen of om hun stage in het buitenland te gaan doen. Een studie in het buitenland volgen of een stage kan heel heel waardevol zijn. Je leert er veel van en ontwikkelt jezelf helemaal. Voor de ene is dit avontuur wel weggelegd en voor de ander niet. Het is wel een te gekke kans om aan te gaan, maar hoe weet je nou of dit echt iets is voor jou?

Wil je echt voor een langere periode weg?

Het levert veel op een tijdje in het buitenland. Je ontdekt een andere cultuur, andere taal en je leert een hoop. Dit is te gek, maar er komen ook veel andere kanten bij kijken. Zo kan heimwee een rol spelen. Je moet er dus echt goed over nadenken voordat je de keuze maakt. Je doet het niet zomaar, want het is vaak voor een half jaar of zelf langer. Daarom moet je jezelf ook echt afvragen of je wel echt voor een langere periode weg wilt of dat je gewoon een paar weken weg wilt naar het buitenland. Dit is echt een belangrijke vraag om aan jezelf te vragen. Het is een keus waar je goed over na moet denken. Vraag jezelf ook af of je veel last hebt van heimwee. Dit kan namelijk echt een reden zijn, dat je beter niet kan gaan. Het is ook handig om te bedenken of je dit avontuur in je eentje aan gaat of met één iemand. Sommige gaan het avontuur liever alleen aan en de ander zou er niet aan moeten denken. 

Waar zal ik naar toe willen?

Als je jezelf al de eerste vraag heb afgevraagd, is het ook handig om te kunnen kijken welke land je leuk vindt en in welk land je geïnteresseerd bent. Misschien werkt dit meer enthousiasme op. Zo kan je ook wat meer gaan opzoeken over de buurt waar je misschien wilt gaan verblijven in de tijd. Je kan bijvoorbeeld naar een highschool Amerika gaan via Informationplanet.

Hoe ga je jouw verblijf financieren

Het is natuurlijk hartstikke leuk zo’n avontuur, maar het is ook belangrijk dat je het geld ervoor hebt. Heb je dat niet dan is het al geen optie meer om te gaan. Het is dus goed om te kijken hoe je ervoor staat en welke tegemoetkoming je recht op hebt. Het kan erg duur zijn, dus neem een ruim bedrag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *